Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z mlekiem kokosowym i świeżymi owocami
Zachęcam do przemożenia wieczornego lenistwa i wstawienia płatków owsianych do miseczki z wodą. Dzięki temu rano zaoszczędzimy na czasie spędzonym przy gotujących się płatkach, a sama owsianka będzie bardzie delikatna.
Wstawiam płatki na mały gaz, dodaję do nich mleczko kokosowe, od czasu do czasu mieszam.
Do gotujących się płatków można dodać pokrojone kawałki gruszki i jabłka, jednak w moim odczuciu owsianka smakuje lepiej, kiedy owoc jest świeży.
Dodaję do płatków miód i gotuję ok. 10 minut.
W tym czasie kroję orzechy brazylijskie na cienkie plasterki (można je także zetrzeć).
Kiedy owsianka jest gotowa przekładam ją do pudełka, posypuję ją kawałkami owoców, nasionami chia i płatkami orzechów brazylijskich.