Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 4 łyżki
mleko 100 ml
orzechy włoskie 5 sztuk
orzechy laskowe 10 sztuk
rodzynki 20 gram
daktyle 5 sztuk
figi 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z bakaliami

Płatki owsiane wsypujemy do garnka i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na kilka minut, aby napęczniały i wchłonęły wodę. W tym czasie daktyle, figi i orzechy kroimy ma mniejsze kawałki. Płatki stawiamy na gazie zalewamy mlekiem, dodajemy bakalie i gotujemy aż uzyskamy gęstą konsystencje. Według uznania można dosłodzić np. miodem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 11.02.2016 17:29
na zdrowy początek dnia
Małgorzata92 11.02.2016 08:40
Pyszności :)
Helena_141 11.02.2016 07:35
Muszę ten przepis spróbować. Sądzę, że będzie pyszne śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak