Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka kakaowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 200 g
mleko 2% 2 szkl.
woda 1 szkl.
miód płynny do smaku
sól do smaku
kakao 2 łyżki

Porada

Owsiankę można posypać siekanymi orzechami lub suszonymi owocami.

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka kakaowa

Płatki owsiane wsypać do wody i pozostawić na 10-15 minut. Kiedy lekko spęcznieją przemieszać, dolać mleko i zagotować stałe mieszając. Doprawić solą i zmniejszyć płomień. Gotować do miękkości mieszając co jakiś czas.
Kiedy owsianka zgęstnieje dodać kakao i dokładnie wymieszać. Krótko zagotować stałe mieszając.
Zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego przestygnięcia - doprawić miodem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak