Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka jagodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
płatki owsiane 12 łyżek
jagody 100 g
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka jagodowa

Jagody przebieramy, płuczemy pod bieżącą wodą i wsypujemy do miski, zasypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem na papkę. Mleko zagotowujemy w garnku.

Do gotującego się mleka wsypujemy płatki owsiane i gotujemy 3 minuty na wolnym ogniu. Następnie owsiankę zestawiamy z ognia i dodajemy jagody z cukrem, mieszamy dokładnie do czasu rozpuszczenia cukru.

Podajemy od razu po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak