Owsianka budyniowa

Owsianka budyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • rodzynki

    1 łyżka
  • proszek budyniowy waniliowy

    1 łyżeczka
  • woda zimna

    1/3 szklanki
  • płatki Lion

    2 łyżki
  • cukier wanilinowy

    2 łyżeczki
  • otręby

    1 łyżka
  • draże

    2 kokosowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko przelewamy do garnuszka i dodajemy płatki owsiane oraz otręby. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy cukier waniliowy i rodzynki. Gotujemy jeszcze chwile ciągle mieszając. W osobnej szklance wlewamy zimną wodę i rozpuszczamy w niej proszek budyniowy. Następnie dodajemy go do owsianki. Wszystko dokładnie mieszamy aż owsianka się "zagotuje". Zdejmujemy wtedy owsiankę z ognia i przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy płatkami Lion i drażami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 18.02.2014 10:15
Fajne śniadanko.
Łukasz15 30.06.2013 09:54
Pyszne śniadanko
SmakChwili 06.01.2013 20:20
pyszne zdrowe śniadanko :)
parysek10 06.01.2013 13:51
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat