owsianka

owsianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby owsiane

    2 łyzki
  • otręby pszenne

    1 łyzka
  • woda letnia

    0,5 szkl.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania owsianka

oraz półszklanki chudego mleka,odrobina słodziku ,i aromat waniliowy.
Do miseczki o pojemności ok.0,5litra wsypać otręby ,dodac wodę,Podgzrewać w mikrofali,przez 2 minuty na najwyzszej mocy .Dodać mleko,slodzik i aromat(opcjonalnie),wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

rakow2
rakow2 24.06.2011 18:18
smaczna
marta639 17.09.2010 21:01
Znakomita.
beata.81 04.05.2010 13:01
polecam pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat