Owsiane muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

Owsiane muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Bardzo proste i przede wszystkim pyszne muffinki. Połączenie jabłka i masła orzechowego daje nam niezwykły smak. Polecam.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Muffinki:

  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • cukier trzcinowy

    65 mililitrów
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • masło orzechowe

    2 łyżki
  • jabłka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Suche składniki mieszamy w misce.
2. Mokre składniki i masło orzechowe mieszamy trzepaczką w osobnej misce.
3. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
4. Mokre i suche składniki mieszamy ze sobą za pomocą łyżki. Dodajemy jabłka i ponownie mieszamy.
5. Ciasto nakładamy do formy do pieczenia muffinek wcześniej wyłożonej papilotkami.
6. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat