Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsiane muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

5.0
(27)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Bardzo proste i przede wszystkim pyszne muffinki. Połączenie jabłka i masła orzechowego daje nam niezwykły smak. Polecam.

Składniki:

Muffinki:

mąka tortowa 1 szklanka
płatki owsiane 1 szklanka
cukier trzcinowy 65 mililitrów
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
mleko 4 łyżki
olej 4 łyżki
masło orzechowe 2 łyżki
jabłka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Owsiane muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

1. Suche składniki mieszamy w misce.
2. Mokre składniki i masło orzechowe mieszamy trzepaczką w osobnej misce.
3. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
4. Mokre i suche składniki mieszamy ze sobą za pomocą łyżki. Dodajemy jabłka i ponownie mieszamy.
5. Ciasto nakładamy do formy do pieczenia muffinek wcześniej wyłożonej papilotkami.
6. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak