Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OWSIANE CZEKOLADKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
kakao
mleko
margaryna
płatki owsiane
olejek arakowy

Przepis i sposób przygotowania na: OWSIANE CZEKOLADKI

Do rondla wsypać dwie szklanki cukru,4 kopiaste łyżki kakao, 8 łyżek mleka, pół kostki margaryny i mieszać do zagotowania na wolnym ogniu, aż ukażą się pęcherzyki. Zdjąć z ognia i dodać 3 szklanki płatków owsianych i jeden olejek arakowy i jeden migdałowy. Szybko dokładnie wymieszać i na rozłożonym arkuszu pergaminu, kłaść łyżeczką małe porcje jedną obok drugiej, gdy całkiem zgęstnieje zdejmować (można sobie pomóc nożykiem poważając) Z takiej porcji wychodzi ok. 70szt.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 22.05.2013 09:22
fajne ciasteczka
Aneta41 17.11.2012 10:48
świetne
Bernadeta1 17.11.2012 10:02
robię podobne jak mam ochotę na szybko na coś słodkiego
TOTEK 29.10.2012 11:48
Interesujące
eliza135 17.10.2012 08:38
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak