Owocowy miszmasz

Owocowy miszmasz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2
  • morele suszone

    10
  • ser pleśniowy

  • banan

    1
  • migdały w płatkach

  • sok z cytryny

  • jabłko

  • śliwki węgierki

    5 (suszone)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Owocowy miszmasz

Gruszki, jabłko i banana umyć, obrać, skropić sokiem z cytryny. Suszone owoce dokładnie opłukać. Owoce włożyć do garnka, skropić wodą i sokiem z cytryny, podgrzewać pod przykryciem, aż się rozpadną. Ser rozkruszyć na niewielkie kawałki, dodać do owoców. Posypać płatkami migdałów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat