Owocowy miszmasz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2
  • morele suszone

    10
  • ser pleśniowy

  • banan

    1
  • migdały w płatkach

  • sok z cytryny

  • jabłko

  • śliwki węgierki

    5 (suszone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki, jabłko i banana umyć, obrać, skropić sokiem z cytryny. Suszone owoce dokładnie opłukać. Owoce włożyć do garnka, skropić wodą i sokiem z cytryny, podgrzewać pod przykryciem, aż się rozpadną. Ser rozkruszyć na niewielkie kawałki, dodać do owoców. Posypać płatkami migdałów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat