Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy drożdżowiec
Kroki postępowania
Między czasie masło rozpuszczamy i studzimy. Pozostałe mleko podgrzewamy.
mąka |
35 dag
|
drożdże |
3 dag
|
cukier |
1 łyżka
|
sól |
1 szczypta
|
masło |
1/3 kostki
|
mleko |
0,5 szklanki
|
jajko |
1 do ciasta
|
jajko |
1 do smarowania brzegów
|
banan |
1 duży
|
brzoskwinie w puszce |
4-5 połłowek
|
ananas z puszki |
4 plasterki
|
mąka |
50 gram
|
cukier |
50 gram
|
masło |
25 gram
|
kakao |
1,5 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: