Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowe rożki rozkoszy z budyniem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2.5 szklanki
masło 200 gram
cukier puder 1/4 szklanki
śmietana łyżka
proszek do pieczenia łyżeczka
żółtko jajek 2 sztuki
mleko 350 ml
budyń waniliowy opakowanie
truskawki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowe rożki rozkoszy z budyniem

Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy szybko w rękach i schładzamy w lodówce przez 2 godziny.

Gdy ciasto się chłodzi gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale używając mniej mleka. Studzimy.
Truskawki myjemy, usuwamy ogonki.


Ciasto dzielimy na 2 części. Każdą z nich wałkujemy na placek i radełkiem wycinamy kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy łyżkę budyniu i przekrojoną truskawkę. Zlepiamy brzegi.

Układamy na blaszce posmarowanej masłem i podsypanej mąką.

Pieczemy ok 20 minut w temp 180st.

Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 10.07.2012 21:23
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak