Przepis i sposób przygotowania na: Owocowe marzenie
Masa truskawkowa: truskawki razem z cukrem podgrzewamy do czasu, aż będą miękkie. Przecieramy je przez gęste sitko, dodajemy miętę i żelatynę, mieszamy dokładnie, żeby żelatyna się rozpuściła. Ostudzoną masę wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki.
Masa śmietanowa: żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dwie łyżki odkładamy do wysmarowania wierzchu, pozostałą śmietanę mieszamy z cukrem pudrem, miąższem z laski wanilii i ostudzoną żelatyną. Wykładamy na masę truskawkową.
Masa śliwkowa: śliwki z cukrem i anyżem podgrzewamy, aż będą miękkie. Przecieramy przez gęste sitko, dokładnie mieszamy z żelatyną (tak, aby się rozpuściła). Studzimy, a następnie wykładamy na masę śmietanową. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
Wierzch ciasta smarujemy pozostawioną ubitą śmietaną i dowolnie dekorujemy.