Owocowe ciasto pod delikatnie kokosową skorupką

Owocowe ciasto pod delikatnie kokosową skorupką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    350 g
  • cukier

    0,5 szklanka
  • margaryna

    250 g
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczka
  • jajko

    2 szt
  • żółtko

    1 szt
  • truskawki

    200 g
  • jagody

    200 g
  • białka

    4 szt
  • soda oczyszczona

    1 szczypta
  • cukier puder

    200 g
  • wiórki kokosowe

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Miksujemy z margaryną.

Dodajemy jajka i żółtko dalej miksując.

Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.

Na ciasto wykładamy owoce.

Białka ubijamy na sztywno.

Pod koniec stopniowo dodajemy cukier puder i wiórki cały czas ubijając.

Powstałą pianę wylewamy na owoce.

Ciasto pieczemy około godzinę w 180 stopniach.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Luki

10.07.2013 20:43
smakowicie wyglada

Marta1986

10.07.2013 20:34
pyszne ciasto

V_kuchareczka

10.07.2013 20:02
pysznie wygląda

kriko

10.07.2013 19:45
poprostu pyszności

Krzysztof15

10.07.2013 19:36
musi być pyszniutkie

Wiesława1

10.07.2013 19:28
fajne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat