owoce z piankową bezą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    2 szt.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • wiórki kokosowe

    5 dkg.
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • jagody

    8 łyżeczek
  • cynamon Prymat

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • brzoskwinie w puszce

    4 połówki
  • gruszki w zalewie

    4 połówki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,cukrem i sokiem z cytryny,ubitą pianę wymieszać z wiórkami kokosowymi i odstawić.naczynie żaroodporne wysmarować masłem wsypać jagody oprószyć cynamonem układać osączone połówki brzoskwiń i gruszek i dwoma łyżkami mniejszą i większą nakładać pianę wstawić do piekarnika na 180st.i piec ok.15min.aż beza nabierze złotego koloru.Podawać na ciepło.Do tego deseru możemy również wykorzystać owoce sezonowe lub mrożone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 15.09.2012 08:20
Same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat