Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owoce w domowym ajerkoniaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 250 ml
mleko skondensowane 250 ml
cukier puder 250 dag
żółtko jajek 5 szt
brzoskwinie w puszce
banan

Przepis i sposób przygotowania na: owoce w domowym ajerkoniaku

Żółtka ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem. Dolewamy mleczko z puszki i miksujemy. Na końcu delikatnie wlewamy spirytus. Mieszamy, przelewamy do butelek i schładzamy. Można pić od razu, ale znacznie lepiej smakuje po ok. 24 godzin chłodzenia.
Owoce kroimy w kostkę, wkładamy do pucharków zalewamy syropem z brzoskwiń oraz ajerkoniakiem w proporcjach wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 06.02.2017 06:34
smakowity deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak