Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce pod owsianą kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 3 szt
morele 3 szt
wiśnie 1 garść
miód płynny 3 łyżki
płatki owsiane 3/4 szklanki
olej kokosowy 2 łyżka

Porada

Można użyć innych, ulubionych owoców: gruszek, jabłek, jeżyn, itp Zamiast miodu można użyć syropu klonowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod owsianą kruszonką

Brzoskwinie i morele obrać, pokroić w 2 cm paski. Wiśnie wydrylować.
Owoce ułożyć w kokilkach do zapiekania (lub w jednym większym naczyniu). Polać 1 łyżką miodu.
Płatki umieścić w malakserze i delikatnie, przez krótką chwilę zblendować. Dodać miód i olej kokosowy , wymieszać dokładnie do uzyskania grudkowatej konsystencji. Posypać kruszonką owoce.
Zapiekać 15-20 min w temperaturze 180 stopni- do zezłocenia kruszonki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 15.07.2016 14:28
To musi być pyszne.
agaK. 15.07.2016 13:58
Fajniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak