Owoce pod kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1,5 szklanki
  • brzoskwinia

    1 sztuka
  • mąka pełnoziarnista

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyzka
  • masło lub margaryna

    2 łyżki
  • cukier

    2 lyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody umyć,osuszyć.Brzoskwinię umyć i obrać ze skórki.Pokroić na mniejsze kawałki.Oba rodzaje mąki wymieszać,dodać cukier i masło/margarynę.Wyrobić między palcami.Na spód dwóch kokilek wyłożyć pokrojoną brzoskwinię a następnie jagody.Posypać kruszonką.Włożyć do nagrzanego piekarnika (do 160st.) i piec około 15 minut, do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat