Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce pod kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 1,5 szklanki
brzoskwinia 1 sztuka
mąka pełnoziarnista 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyzka
masło lub margaryna 2 łyżki
cukier 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod kruszonką

Jagody umyć,osuszyć.Brzoskwinię umyć i obrać ze skórki.Pokroić na mniejsze kawałki.Oba rodzaje mąki wymieszać,dodać cukier i masło/margarynę.Wyrobić między palcami.Na spód dwóch kokilek wyłożyć pokrojoną brzoskwinię a następnie jagody.Posypać kruszonką.Włożyć do nagrzanego piekarnika (do 160st.) i piec około 15 minut, do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak