Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Owoce pod kruszonką

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
12 łyżek
masło
6 łyżek
cukier
6 łyżek
jabłka
2
morele
3
przyprawa do dań słodkich
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod kruszonką

Z mąki, cukru i masła zagniatamy kruszonkę. Odstawiamy do lodówki. Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy.

Morele i obrane banany kroimy w duże kawałki. Wsypujemy na warstwę jabłek. Posypujemy owoce przyprawą do dań słodkich i skrapiamy sokiem z cytryny. Zasypujemy równą warstwą kruszonki.

Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut. Kruszonka powinna być brązowa na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 08.09.2012 22:26
fajne
adelajda 08.09.2012 20:57
robię podobne
tessinka 08.09.2012 20:45
Też robię takie owoce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak