Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce pod kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 12 łyżek
masło 6 łyżek
cukier 6 łyżek
jabłka 2
morele 3
przyprawa do dań słodkich 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod kruszonką

Z mąki, cukru i masła zagniatamy kruszonkę. Odstawiamy do lodówki. Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy.

Morele i obrane banany kroimy w duże kawałki. Wsypujemy na warstwę jabłek. Posypujemy owoce przyprawą do dań słodkich i skrapiamy sokiem z cytryny. Zasypujemy równą warstwą kruszonki.

Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut. Kruszonka powinna być brązowa na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 08.09.2012 22:26
fajne
adelajda 08.09.2012 20:57
robię podobne
tessinka 08.09.2012 20:45
Też robię takie owoce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak