Owoce pod kokosową kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • owoce sezonowe

    2 szklanki
  • skórka pomarańczowa

    1 łyżka
  • sok z pomarańczy

    2 łyżki
  • cukier

    25 g
  • mąka tortowa

    20 g

Składniki na kruszonkę

  • mąka tortowa

    130 g
  • cukier puder

    45 g
  • cukier brązowy

    55 g
  • masło

    115 g
  • otręby owsiane

    4 łyżki
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni.

W mice mieszamy składniki na kruszonkę, kilka chwil siekamy wszystko nożem, a następnie ucieramy palcami na kruszonkę.

Owoce płuczemy. Z truskawek i poziomek usuwamy szypułki, czereśnie drylujemy. Do owoców dodajemy skórkę i sok z pomarańczy. Owoce zasypujemy cukrem i mąką, mieszamy. Do kokilek (naczyń do zapiekania) nakładamy owoce ( ½ wysokości), następnie posypujemy owoce kruszonką i pieczemy ok. 30-40 minut.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 19.09.2016 21:29
Smakowity przepis
Betka 26.01.2016 09:27
super pomysł.
Aneta41 15.09.2015 10:40
lubię takie desery
JulkaTomeczek 18.08.2015 22:00
Super deser
Justyna Jussstiii 06.08.2015 22:22
extra wygląda
stokrotka 05.08.2015 00:29
ciekawy i smaczny przepis!
Margo1 11.07.2015 12:57
Wyglądają super te owoce
Monika-twin 26.06.2015 17:44
SUPER PRZEPIS.
Ada-Gaba 25.06.2015 20:24
smaczny deserek
W poszukiwaniu inspiracji 25.06.2015 18:01
Same dobroci ;) nic tylko zajadać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat