Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

otręby pszenne 2 łyżki-10 g
otręby owsiane 1 łyżka-10 g
stewia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
jogurt naturalny 50 gram-0%
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przełożenie

serek homogenizowany 140 gram-naturalny 0%
stewia 1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
maliny świeże 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami

Kroki postępowania

1
Otręby przełożyć do blendera i zmielić.
Krok 1 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto
2
Przesypać do miski, dodać stevię, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać
Krok 2 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto
3
W drugiej miseczce wymieszać jajko z jogurtem.
Krok 3 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto
4
Następnie mokre składniki przelać do sypkich i dokładnie wymieszać łyżką.
Krok 4 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto
5
Przelać do pojemniczka do podgrzewania dań, ustawić mikrofalę na maksymalną moc i piec 2,5-3 minut- zależy od sprzętu. Sprawdzać, aby ciacha nie przypalić. Wyjąć z mikrofali i ostudzić.
Krok 5 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto
6
Do miseczki przełożyć serek. Dodać stevie i ekstrakt i dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto
7
Ciasto przekroić wzdłuż na trzy części. Na talerzu ułożyć pierwszy kawałek ciasta i nałożyć 2 łyżki serka.
Krok 7 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto
8
Ułożyć maliny ( jeśli są duże tak jak moje warto je przekroić na pół). Przykryć drugim kawałkiem i znów go przełożyć serkiem i owocami. Nałożyć ostatni kawałek ciasta i zrobić mały kleks z serka i udekorować maliną. Warto na godzinę wstawić do lodówki, aby smaki się połączyły.
Smacznego!
Krok 8 - Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.09.2015 23:42
apetycznie wygląda
monikaT83 06.09.2015 21:47
Olcia pięknie dziękuję za radę:)
Janina 06.09.2015 14:04
Pyszności;)
Maridka19 06.09.2015 13:29
Super pomysł :)
Madzai 06.09.2015 12:09
Apetycznie wygląda :)
inka2012 06.09.2015 11:37
wspaniały! :)
Futka 06.09.2015 11:19
Cudowny przekładaniec. Prezentuje się niezwykle apetycznie :)
Aleksandra/Olcia 06.09.2015 10:31
fantastyczny pomysł. ale postaraj się nie mielić otrąb bo tracą swoje właściwości
mysza75 06.09.2015 10:29
jakie fajne ciasto aż chce się jeśc
dom-agi 06.09.2015 08:23
Wygląda pysznie!
paulina2157 06.09.2015 07:23
pomysł reweracyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak