Otrębowy omlet z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mleko 2%

    2 łyż
  • otręby pszenne

    3 łyż
  • sól

    szczypta
  • truskawki świeże

    15 dag
  • mięta

    6 listków
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • cukier waniliowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Otrębowy omlet z truskawkami foto
Jajka roztrzepać, dodać sól, mleko i otręby wymieszać.
Krok 2 - Otrębowy omlet z truskawkami foto
Miętę posiekać a truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Otrębowy omlet z truskawkami foto
Omlet usmażyć na rozgrzanej patelni, przełożyć na talerz.
Krok 4 - Otrębowy omlet z truskawkami foto
Jogurt wymieszać z cukrem z wanilią i posiekaną miętą.
Krok 5 - Otrębowy omlet z truskawkami foto
Jogurt wylać na połowę omletu.
Krok 6 - Otrębowy omlet z truskawkami foto
Na jogurcie ułożyć truskawki, omlet złożyć na pół.
Krok 7 - Otrębowy omlet z truskawkami foto
Górę można polać jogurtem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 22.05.2015 07:59
pycha omlet
joanna43 13.04.2015 16:52
pyszności !!!!
Beatris 13.04.2015 16:21
Z przyjemnością zjadłabym taki omlecik na śniadanko:)
Janina 13.04.2015 15:39
Smaczne jedzonko;)
fotoviderek 13.04.2015 11:53
Apetyczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat