Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OTRĘBOWY CHLEBEK BANANOWY

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń bananowy 2 szt.
mąka pszenna 3/4 szkl.
jajko 3 szt.
otręby żytnie 1 1/3 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mleko 2% 1/3 szkl.
olej sezamowy 1/3 szkl.
rabarbar 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: OTRĘBOWY CHLEBEK BANANOWY

Banany rozgniatam widelcem i mieszam ze sodą oczyszczoną. Zostawiam.
Jajka ucieram na jasną masę. Dodaję banany, miksuję. Kolejno dodaję
przesianą mąkę, otręby, mleko, miksuję. Na samym końcu cienkim strumieniem
wlewam olej ryżowy. Mieszam i dodaję rabarbar.

Formę keksówkę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę w 180 stopniach 30-35 minut, do suchego patyczka.
Studzę kwadrans w piecu, a następnie poza nim, do całkowitego wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.10.2014 17:46
bez bananów jeszcze nie jadłam :P
teresa18 03.06.2014 19:36
Bananowy bez bbananów
Monika-twin 03.06.2014 18:33
super przepis,musze sprobowac.
Krzysztof15 03.06.2014 15:32
jeszcze nie jadłem
molanka 03.06.2014 13:42
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak