Otrębowe kluski z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    40 dkg
  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • skrobia kukurydziana

    1 łyżka
  • jajka

    2 sztuki
  • słodzik

  • jogurt naturalny

  • cynamon

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgnieć twaróg i dosłodż, dodaj jajka, otręby i skrobię, wszystko wymieszaj. Zagotuj wodę i kładż kluski łyżką. Przed podaniem polej jogurtem wymieszanym ze słodzikem i oprósz cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 30.07.2012 12:10
dzieci lubią makaron, kluseczki...
andżelika1 29.07.2012 17:13
i na śniadanie i na obiad, a także na kolację !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat