Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oszukane gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
mięso mielone 0,5 kg
kasza manna 1 szkl
cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
jajko 1 szt.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna

Porada

Gołąbki również możemy dusić w ganku, rondlu czy głębokiej patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: oszukane gołąbki

Kapustę szatkujemy, następnie wygniatamy z solą. Cebulę kroimy w kostkę i zarumieniamy na niewielkiej ilości oleju. Do kapusty dodajemy zmielone mięso, kaszę mannę, jajko, cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem, dobrze wyrabiamy wszystkie składniki. Gdy mamy już gotową masę wyrabiamy z tego kotlety ( tak jak mielone) i smażymy na patelni, następnie obsmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego. W misce rozrabiamy koncentrat pomidorowy z wodą i zalewamy gołąbki, na wierzchu posypujemy przyprawą uniwersalną i wstawiamy do piekarnika 160 stopni pieczemy ok. 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak