Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OSTRY SOS POMIDOROWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe

pomidor duży malinowy
cebula większa
papryczki jalapeno 8 kawałków z zalewy ze słoika
masło łyżka

Dodatkowo

Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól szczypta
cukier większa szczypta
koncentrat pomidorowy 6 czubatych łyżeczek
woda 2-3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: OSTRY SOS POMIDOROWY

Cebulę drobno siekam, szklę na maśle.
Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę, dodaję do cebuli wraz z posiekaną ostrą papryczką.
Chwilę gotuję na małym ogniu z dodatkiem przypraw, co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodaję koncentrat i wodę, dokładnie mieszam, jeszcze przez chwilę gotuję. W razie potrzeby doprawiam sos do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak