Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos czosnkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 5 ząbek
majonez tradycyjny 4 łyżka
sól 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
jogurt naturalny 4 łyżka
ketchup pikantny 2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos czosnkowy

Czosnek obieram i rozdrabniam go w prasce do czosnku, utrzeć czosnek z solą i pieprzem, następnie partiami dodawać jogurt i na koniec majonez, dodać zioła prowansalskie i wymieszać, energicznie ucierać aby konsystencja byłą jednolita i gładka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak