Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry rosołek z chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 200 gram
udko kurczaka 1
noga gęsia 1
marchewki 2
cebula 1
pietruszka 1
seler 1/3
por 1
natka pietruszki
natka selera
papryczka peperoncini 1
chili 1 szczypta
pieprz
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry rosołek z chili

Mięso przekładamy do duzego garnka, zalewamy wodą, dodajemy 1,5 łyżeczki soli, kilka ziarenek pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego i gotujemy. Po 20 minutach dodajemy pokrojonego w większe kawałki pora, oraz pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę, selera oraz cebulę, dodajemy papryczkę oraz szczyptę chili i gotujemy na wolnym ogniu dalej. Pod koniec gotowania, gdy już wszystkie warzywa i mięso są miękkie dodajemy grubo posiekaną zieleninę i doprawiamy rosół do smaku. Rosół podajemy razem z ugotowanym makaronem ina talerzu doprawiamy jeszcze magii. 1 papryczką daje tyle ostrości, że nieźle daje ten rosół popalić i super rozgrzewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 24.06.2013 10:56
dobry rosolek :)
caralajna 09.02.2013 08:02
smaczny
Zdzisław 06.02.2013 13:45
rozgrzeje smakowicie taki rosołek
Ania28 06.02.2013 10:10
jak ostry to dobry!
Ania28 06.02.2013 10:10
jak ostry to dobry!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak