Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OSTRY PODWIECZOREK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: OSTRY PODWIECZOREK

Ziemniaki pokrojone w połówki ugotować, mięso pokrojone w grube paski opiec na tłuszczu,posypane estragonem kapustę włoską pokrojoną ugotować z solą, pieprzem, majerankiem, oregano, i dwiema łyżkami octu i łyżkę wegety. Ziemniaki odcedzone i mięso polać ostrym sosem składającego się z śmietanki 30%, przecier z papryki chili i łyżki miodu. Do tego podać wcześniej ugotowaną kapustę i dla ozdoby kilka pomidorów koktaljowych i posypać zieloną natką pietruszki oraz zielonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak