Ostry karczek z piekarnika

Ostry karczek z piekarnika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    80 dkg
  • olej rzepakowy

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek pokroić w plastry. Wysmarować olejem. Każdy kawałek mięsa obficie oprószyć przyprawami. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec (plastry ułożyć każdy obok siebie).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kardamonovy 05.02.2017 17:34
Uwielbiam wszystko co ossstre! Pozdrawiam :).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat