Ostry gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 gram
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1.5 łyżeczki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    1 szczypta
  • sól

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • kostka mięsna

    1 szt.
  • woda

    500 ml.
  • koper świeży

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda zimna

    1.5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ostry gulasz wieprzowy foto
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę.
Krok 2 - Ostry gulasz wieprzowy foto
Przyprawić papryką słodką, ostrą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.
Krok 3 - Ostry gulasz wieprzowy foto
Mięso podsmażyć na oliwie. Następnie zalać pół szkl. wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, tak długo, aż mięso zmięknie.
Krok 4 - Ostry gulasz wieprzowy foto
Gdy mięso zmięknie dodać pozostałą wodę. Dodać kostkę mięsną. Chwilę gotować. Następnie zagęścić sos. Wodę zimną wymieszać z mąką ziemniaczaną. Dodawać stopniowo do sosu, cały czas mieszając.
Na koniec dodać zahartowaną śmietanę i koper.
paulette17
Gulasz najlepiej smakuje z kaszą i buraczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 28.04.2015 09:24
MMM! Pycha <3
dollce 27.04.2015 23:41
chętnie bym spróbowała ;)
Internetowa Kuchnia 27.04.2015 22:33
super gulasz ;)
Małgorzata Pin 27.04.2015 21:21
Smakowicie wygląda, a ostry to dobrze.
RenataZ-et 27.04.2015 21:04
super propozycja
Wiktoria29 27.04.2015 20:18
apetyczne fotki, a ten gulasz musi być smaczny
Konczi 27.04.2015 19:10
pysznie wygląda :)
pajbek 27.04.2015 19:08
Pomysłowe :-)
Adamorek 27.04.2015 18:52
wyjątkowo ładnie podany gulasz
wyattearp 27.04.2015 18:18
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat