Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry gulasz paprykowy z wołowiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręga wołowa 60 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1/2 szt
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
majeranek 1 łyżeczka
czubrica czerwona 1 łyżeczka
mąka 1/2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry gulasz paprykowy z wołowiną

Pręgę wołową kroję w grubszą kostkę. Oprószam mąką. Na maśle podsmażam mięso. Do mięsa wlewam 1,5 litra wody. Dodaję liście laurowe, ziele, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję ma małym ogniu godzinę.
Paprykę kroję w kostkę. Papryczkę chilli drobno siekam. Cebulę kroję w kostkę. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję do momentu, aż mięso będzie miękkie. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, czubricą, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym.
Podaję z pieczywem, ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak