Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostre skrzydełka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6
sól 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre skrzydełka

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć, odciąć piórka, podzielić na pół. Zalać wodą z łyżką soli. Odstawić na godzinę.
Krok 1 - Ostre skrzydełka foto
2
Bułkę tartą wymieszać z papryką ostrą wędzoną.
Krok 2 - Ostre skrzydełka foto
3
Panierować skrzydełka.
Krok 3 - Ostre skrzydełka foto
4
Olej rozgrzać na głębokiej patelni, smażyć skrzydełka z obu stron na złoto. Odtłuścić na ręczniku papierowym. Smakują na gorąco i na zimno.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Ostre skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 25.04.2014 15:43
lubie takie
wwwiolka 25.04.2014 08:31
Bardzo fajny przepis.
Paolcia 25.04.2014 08:03
na ostro są fantastyczne :)
berys18 25.04.2014 07:22
takie skrzydełka lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak