Ostre leczo.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    2 laski
  • cebula

    2 szt.
  • OSTRA PAPRYCZKA

    1 mała
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • woda

  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • papryka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ostre leczo. foto
Kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Ostre leczo. foto
Dodać cebulę i podsmażać.
Krok 3 - Ostre leczo. foto
Dodać paprykę pokrojoną w paski.
Krok 4 - Ostre leczo. foto
Przyprawić pieprzem, kucharkiem , papryką. Dodać drobno posiekaną ostrą papryczkę i podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Ostre leczo. foto
Dodać koncentrat i zagotować.
Krok 6 - Ostre leczo. foto
Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 18.02.2013 09:47
bardzo smanczne
misia53 11.02.2013 19:49
lubię leczo o zdecydowanym smaku
kuklik 09.02.2013 16:19
wspaniałe
Wacław 02.02.2013 10:25
lubię takie :)
czarnyaniol1990 08.11.2012 11:15
pychota :)
Juleczka20 08.11.2012 10:15
uwielbiam
ilka_86 08.11.2012 10:14
uwielbiam leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat