Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
4 szt -
olej do smażenia
1 l -
ser żółty
300 g -
mąka pszenna
2 szkl -
jaja
4 szt -
płatki papryczki ostrej
do smaku -
pieprz różowy
do smaku -
sos prymat BBQ
4 szt -
mięta
1 łyzka -
ketchup pikantny
2 szt/400 ml -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Ostre Filetowe kąski w serze z dipem BBQ
Kroki postępowania
a potem te paski na pół .
Przyprawić solą , pieprzem i papryką ostrą , nie zalecam mielonej bo panierka potem przyjmuje
brzydki brudnawy kolor , lepiej użyć przypraw nie farbiacych np. w płatkach
wymieszać z mąką , nie martwić się ,że ser ma długie wstążki .Podczas pieczenia świetnie sie to
strzępi .
Jajka rozbełtać
Natomiast dodałam posiekaną miętę ok 1 łyżki , musi być to bardzo drobno , mozna zrobić blenderem .
Sos odstawić na 1 h .
Fileta maczamy w jajku i w panierce , mocno dociskając
Nastepnie wrzucamy na głęboki olej na 1 min z każdej str
to są małe kawałki , szybko się pieką .
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)