Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra zupa z pulpecikami i marynowaną papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
cebula
włoszczyzna
chili
Papryka słodka mielona Prymat
otręby owsiane
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa z pulpecikami i marynowaną papryką

Do zimnej wody wrzuciłam pietruszkę, selera, 2 marchewki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, listek laurowy, 2 ziela angielskie, łyżeczkę słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i osoliłam. Gotowałam godzinę.
W międzyczasie do 300 g mielonego mięsa indyka dodałam jajko, 2 łyżki otrąb owsianych, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz.
Po godzinie gotowania zupy, z mięsa uformowałam 30 pulpecików wielkości orzecha włoskiego, obtoczyłam w mące i wrzuciłam do zupy.
3 ziemniaki pokroiłam w kosteczkę, dodałam do zupy. Kiedy pulpeciki i ziemniaki się ugotowały, dodałam pokrojoną w krótkie paseczki paprykę marynowaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.10.2016 18:48
smaczna zupa
Andrzej8 02.02.2013 11:44
pomysłowe
Pyszota 02.02.2013 11:02
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak