Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra zupa pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 10 sztuk
bulion wołowy 2 litry
papryka czerwona 2 sztuki
ziemniaki 7 sztuk
cebula 4 sztuki
czosnek 1 główka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa pomidorowa

Ziemniaki obieram, a następnie kroję w dużą kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram, po czym drobno kroję. Następnie całość podsmażam na oliwie, po czym przekładam do garnka i zalewam bulionem. Do garnka dodaję rozdrobnione za pomocą blendera pomidory oraz pokrojoną w paski paprykę. Całość doprawiam papryką ostrą, pieprzem oraz bazylią, po czym gotuję całość do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak