Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra Zupa Meksykańska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
kukurydza w puszce
pomidory krojone z puszki
papryka czerwona 0,5
bulion 0,5 l
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra Zupa Meksykańska

Kroki postępowania

1
Zawartość puszek (kukurydze, groszek, fasole)wraz z tzw. wodą wlać do dość niedużego garnka. Następnie dolać do garnka wodę tak aby całość była rzadka. Gotować 10 minut na wolnym ogniu. Międzyczasie podsmażyć cebulkę i mięso mielone ok 10 min.
Krok 1 - Ostra Zupa Meksykańska foto
2
Pod koniec doprawić solą, pieprzem, papryką chili. Po kilku minutach pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie. Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 4-6 ząbków czosnku. Doprawić solą, pieprzem,chili, papryką słodką, bazylia. Dolać pomidory z puszki i zagotować.
Krok 2 - Ostra Zupa Meksykańska foto
3
Po zagotowaniu podać w miseczkach wraz z nachosami wcześniej opieczonymi z serkiem.
Krok 3 - Ostra Zupa Meksykańska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 16.01.2014 19:00
BArdzo fajny przepis
Kuchenka 16.01.2014 16:58
na pewno smaczna
eMMe 16.01.2014 16:41
Dla mnie pycha, uwielbiam pikantne jedzenie:)
SylwiaMagdaSabin 16.01.2014 14:27
Wspaniała zupa.
brioszka 16.01.2014 13:36
mniam mniam! to musi być rozgrzewające :)
Sylwia26 16.01.2014 13:18
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak