Ostra Zupa Meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1 duża
  • czosnek

    2 ząbki
  • kukurydza w puszce

  • pomidory krojone z puszki

  • papryka czerwona

    0,5
  • bulion

    0,5 l
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ostra Zupa Meksykańska foto
Zawartość puszek (kukurydze, groszek, fasole)wraz z tzw. wodą wlać do dość niedużego garnka. Następnie dolać do garnka wodę tak aby całość była rzadka. Gotować 10 minut na wolnym ogniu. Międzyczasie podsmażyć cebulkę i mięso mielone ok 10 min.
Krok 2 - Ostra Zupa Meksykańska foto
Pod koniec doprawić solą, pieprzem, papryką chili. Po kilku minutach pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie. Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 4-6 ząbków czosnku. Doprawić solą, pieprzem,chili, papryką słodką, bazylia. Dolać pomidory z puszki i zagotować.
Krok 3 - Ostra Zupa Meksykańska foto
Po zagotowaniu podać w miseczkach wraz z nachosami wcześniej opieczonymi z serkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 16.01.2014 19:00
BArdzo fajny przepis
Kuchenka 16.01.2014 16:58
na pewno smaczna
eMMe 16.01.2014 16:41
Dla mnie pycha, uwielbiam pikantne jedzenie:)
SylwiaMagdaSabin 16.01.2014 14:27
Wspaniała zupa.
brioszka 16.01.2014 13:36
mniam mniam! to musi być rozgrzewające :)
Sylwia26 16.01.2014 13:18
apetycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat