Ostra sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    5 sztuk
  • ogóreczki z chili Smak

    5 sztuk
  • pieczarki marynowane

    8 sztuk
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • cebula

    1 sztuka średnia
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • jogurt grecki

    5 łyżek
  • płatki chilli

  • cukier

    0,5 łyżeczki
  • pietruszka zielona

    1 łyżka drobno siekanej
  • tabasco

    3 krople
  • Imbir mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy włożyć do wody na minimum 3 godzinki aby nie były tak bardzo słone.
Następnie pokroić je w plasterki takie około 1,5cm i wkładać do miski. Ogórki, paprykę, seler nasiowy i cebulkę pokroić w kostkę, pieczarki na świartki i dodać do miski z matiasami.
Zrobić sos z przecieru pomidorowego, jogurtu greckiego, płatków chilli, cayenne, cukru, imbiru, pietruszki i tabasco. Zalać nim sałatkę i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 2 godzinki aby się przeżarła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 18.01.2013 15:01
To musi być pyszne.
adelajda 14.01.2013 18:15
smaczny przepis !
Gracer 14.01.2013 17:45
smak pikanterii w śledziku to jest to
Anna169Hosz 14.01.2013 17:33
Lubię ostre przekąski:)
Simeo 14.01.2013 17:19
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat