Przepis i sposób przygotowania na: Ostra potrawka ryżowa
Kroki postępowania
1 duża cebula
2 marchewki
1 czubata łyżka startego świeżego imbiru
250 g blanszowanych opieniek
200 g świeżej białej kapusty
1 szk konserwowego groszku
1 duża garść rukoli
3 łyżki posiekanego koperku
2,5 szk ryżu
1 łyżeczka curry indyjskie
1 łyżeczka kurkumy
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
pikantna mieszanka przypraw do smaku
1 kostka Asia curry
rosół ( tyle ile wchłonie ryż )
4 łyżki oleju
Żołądki umyć i pokroić wzdłuż na pół. Cebulę i marchew obrać, umyć i pokroić, marchew w plasterki a cebulę i kapustę w kostkę. Rukolę posiekać. Do szerokiego rondla wlać olej, rozgrzać go i wrzucić żołądki, podsmażyć. Następnie dodać opieńki i smażyć 3 minuty.