Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra duszona karkówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
pieczarki 300 g
włoszczyzna paski 100 g
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz złotkowany z kolendrą 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra duszona karkówka

Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Nacieramy solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą i ostrą czerwoną papryką. Mięso obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do mięsa. Dokładamy także włoszczyznę. Wszystko podlewamy bulionem, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 60 minut. Mięso od czasu do czasu trzeba przemieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 28.05.2015 15:09
uwielbiam takie mięsa
VioletoweKucharzenie 28.05.2015 11:30
Krucha, ale bardzo ostra. Mięso przenika zapachem pieczarek, włoszczyzny i ostrych przypraw. Propozycja dla osób lubiących mocno doprawione mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak