Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ośmiorniczka z parówek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki cielęce 2 szt
keczup łagodny 1 łyżka
bułka pełnoziarnista 1 szt
sałata lodowa 3 listki
wędlina 1 plasterek
Bazylia suszona Prymat 1 do smaku

Porada

Nie bójmy się dawać dzieciom keczupu, to jedna z najzdrowszych postaci pomidora. Wybierajmy jednak te, wykonane z jak największej liczby pomidorów!

Przepis i sposób przygotowania na: Ośmiorniczka z parówek

Parówki wrzucić do wrzącej wody, gotujemy około 2 min, przed wyjęciem nacinamy koniec parówki tworząc "ramiona". Widelcem nakłuwamy "oczka".
Parówki przekładamy na talerzyk, dodajemy keczup, oraz kanapkę z wędliną i sałatą, posypaną otartą bazylią.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak