Ośmiorniczka dla niejadków

Ośmiorniczka dla niejadków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka drobiowa

    1 plasterek
  • spaghetti

  • pomidor

  • majonez

  • groszek

    2 szt
  • szczypior

    1 szt
  • Sól morka prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ośmiorniczka dla niejadków

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie .Solimy sola morską Prymat. Po ugotowaniu odcedzamy . Z plasterka szynki wycinamy pół okrąg .Na szynce kładziemy kawałki szczypioru w który wkładamy groszek ,będą to oczy. Nos robimy z majonezu. Usta z kawałka pomidora. Wkładamy makaron będą to odnogi ośmiorniczki. Ozdabiamy majonezem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

kulinarny smak 15.08.2012 07:46
chętnie sama bym zjadłam :)
iwa643 15.08.2012 07:03
polecam dla dzieci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat