Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oscypek w ziołach prowansalskich

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oscypek 8 plastrów
pomidor 8 plastrów
cebula 2 szt.
masło 3 łyż.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Oscypek w ziołach prowansalskich

Kroki postępowania

1
Pomidory myję i kroję w grube plastry. Oscypka kroję w plastry.
Krok 1 - Oscypek w ziołach prowansalskich foto
2
Cebule obieram i kroję w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewam masło i podsmażam na nim cebulę, następnie wyjmuję i trzymam w cieple.
Krok 2 - Oscypek w ziołach prowansalskich foto
3
Na patelni układam plastry oscypka, oprószam prowansalskimi ziołami i smażę na złoty kolor. Po chwili przewracam na drugą stronę, posypuję ziołami, na każdym kawałku oscypka kładę plaster pomidora, a na wierzchu kilka krążków cebulki. Smażę jeszcze chwilę. Podaję serek na gorąco.
Krok 3 - Oscypek w ziołach prowansalskich foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak