Przepis i sposób przygotowania na: Orzeszki z masą z mleka w proszku
Orzeszki i nadzienie do orzeszków z mleka w proszku i kakao to prawdziwy smak dzieciństwa zamknięty w chrupiących, złocistych ciasteczkach. Każdy kęs to połączenie delikatnej, kruchej skorupki i kremowego, słodko-kakaowego nadzienia, które dosłownie rozpływa się w ustach. Ten deser to nie tylko pyszna przekąska, ale też przyjemność z robienia – nadziewanie orzeszków to świetna zabawa, która może zamienić się w wspólne rodzinne pieczenie. Idealne na specjalne okazje i do codziennej kawy, orzeszki z nadzieniem z mleka w proszku i kakao zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jeśli chcesz sprawić przyjemność sobie i bliskim, wypróbuj ten przepis – efektem będzie pełna miska słodkości, której trudno się oprzeć!
Kroki postępowania
Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki na 15 minut. Formować niewielkie kulki i wkładać każdą kulkę do rozgrzanej foremki do pieczenia orzeszków.

Piec na jasnozłoty kolor. Mleko z cukrem, margaryną, kakao zagotować. Dodać mleko w proszku, zmiksować i zostawić do lekkiego wystygnięcia.


Sklejać dwie połówki ze sobą.
