Orzechowy omlet z borówką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • borówki

    2 garście
  • olej do smażenia

  • cukier puder

    do posypania
  • orzechy laskowe

    2 siekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijać i dodać żółtka, cukier waniliowy oraz tarte orzechy laskowe. Patelnię rozgrzać z odrobinką oleju. Wlać masę jajeczną, na wierzchu posypać borówkami (można część zostawić i podać do omletu). Gdy omlet przyrumieni się od spodu zsunać go na talerz, przykryć patelnią i obrócić. Przyrumienić z drugiej strony, zsunąć na talerz, posypać cukrem pudrem i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 14.01.2014 14:14
pyszne śniadanko
gosia56 20.12.2013 11:22
super omlecik
ONY_za_kare 03.10.2013 18:39
wspaniały omlet
Jastinka 03.10.2013 12:54
świetny przepis
Alex_M 02.10.2013 15:33
swietny omlet!
Mniam 02.10.2013 09:40
Rewelacyjny omlecik.
Ewa 02.10.2013 06:10
Orzechowy omlet- to coś dla mnie :)
treonina 01.10.2013 22:59
wygląda cudownie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat