Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowo-razowe babeczki z mikrofali

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słodzik 5 tabletek
aromat śmietankowy 5 kropli
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mąka razowa 2 łyżki
orzechy włoskie 2 garście
białko 2

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowo-razowe babeczki z mikrofali

do białek dodać słodzik[rozgnieciony]i aromat.ubić mikserem dodać mąkę dalej mieszając a potem dodać jeszcze miazgę z orzechów[nie mam precyzyjnej wagi więc nei wiem ile to było ale ok 2 garści i rozbijamy np tłuczkiem]
wszystko dokładnie mieszamy mikserem i wykładamy do foremek na muffinki[u mnie silikonowe]po ok 1,5 dużej łyżki na jedną.
wkładamy do mikrofali na ok 6-7 minut wyciągamy i można jeść

jeżeli jeszcze ciepłe posmarujemy kremem czekoladowym to fajnie się rozpływa

dla tych co się nie odchudzają oczywiście polecam zamienienie słodziku na cukier myślę że ok 3 łyżeczek wystarczy jeżeli nie chcemy żeby były bardzo słodkie

i najlepiej polać je czekoladą albo posmarować kremem orzechowo czekoladowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 18.01.2013 13:58
super
zielonamorelka 24.11.2011 23:09
mariuszu jak najbardziej można zastąpić-tutaj podałam wersję dietetyczną ale z cukrem są jeszcze lepsze:) najlepiej brązowym
octo 11.11.2011 12:18
ależ świetny przepis i jaki prosty
Mariusz10 12.10.2011 23:34
rewelacja! A czy słodzik można zastapić cukrem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak