Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowo-bakaliowe z bezą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto I: mąka 20 dkg
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanka
margaryna 10 dkg
Wkładka bakaliowa: białka 4 szt
rodzynki 5 dkg
cukier 1/3 szklanki
orzechy posiekane 1 szklanka
kakao 1 łyżka
kokos 5 dkg
Ciasto II:składniki na ciastoI 1 szt
kakao 2 łyżki
piana:białka 3 szt
płatki migdałowe wg uznania
dekoracja 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt
brzoskwinie w puszce wg uznania
jabłka prażone wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo-bakaliowe z bezą

Składniki na Ciasto I połączyć, zagnieść ciasto i wyłożyć na formę. Wkładka: ubić pianę z białek, dodać cukier, następnie dodać resztę składników, lekko wymieszać i rozsmarować na ciasto. Składniki na Ciasto II połączyć i nakryć wkładkę bakaliowo - orzechową. Całość upiec. Pianę ubić na sztywno i wyłożyć na ciasto po około 20 minutach pieczenia. Po upieczeniu i wystygnięciu udekorować polewą i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.03.2014 22:15
Świetne ciacho :-)
mitek111 21.09.2013 10:11
dzięki:)))
lara 21.09.2013 09:55
pyszne ciasto
ana1 21.09.2013 07:44
przepysznie wygląda
Zdzisław 21.09.2013 00:39
smaczny deser
babeczka007 20.09.2013 22:30
ciekawie się prezentuje :)
babajaga1969 20.09.2013 22:22
pysznie wygląda
Marta1986 20.09.2013 21:39
bardzo smaczne
Luki 20.09.2013 21:27
ojej to co lubię
Wiesława1 20.09.2013 21:18
Musi byc pyszne
everay 20.09.2013 21:12
ładnie wygląda
Monika-twin 20.09.2013 20:58
ale bym sobie zjadla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak