Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowo-migdałowe ciasteczka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 75 g
mąka pszenna 250 g
cukier puder 80 g
cukier 60 g
mleko 5 łyżek
olejek migdałowy 1 łyżeczka
margaryna 140 g

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo-migdałowe ciasteczka

Orzechy włoskie blendujemy na pył. Na stolnicę przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Dodajemy cukier, orzechy i posiekaną margarynę. Dolewamy mleko i olejek migdałowy. Wszystkie składniki dokładnie i szybko wyrabiamy na jednolitą gładka masę. Ciasto rozwałkowujemy na mocno oprószonej mąka stolnicy (na ok. 3-4 mm). Z ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez ok. 10-15 minut. Ciasteczka muszą być rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 30.07.2015 21:49
ekstra ciastka
RenataZ-et 30.07.2015 21:10
idealny dodatek do kawki
Ewelina1991 30.07.2015 19:06
świetne ciasteczka
Anna169Hosz 30.07.2015 18:48
Bardzo apetyczne.
Ifa 30.07.2015 17:12
Schrupałabym do kawki :-)
cukiereczek 30.07.2015 16:43
dla mojej córeczki Rewelacja
Janina 30.07.2015 16:31
Super ciasteczka;)
AnnieB 30.07.2015 16:03
Na pewno pyszne.
mysza75 30.07.2015 15:01
jakie dobre, sama bym zjadła
Agnieszka-87-25 30.07.2015 14:28
smaczne ciasteczka
jola91 30.07.2015 14:18
Wspaniałe ciasteczka :)
Justi2401 30.07.2015 14:02
Śliczne i pyszne słodkości do kawki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak