Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowo-bakaliowe ciasto

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
masło 15 dag
cukier 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
jajko 4 sztuki
orzechy włoskie 3 dag
rodzynki 5 dag
wiśnie 10 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo-bakaliowe ciasto

Masło utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie dodawać po jednym jajku na zmianę z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami.
Wszystkie bakalie dodać do gładkiego ciasta i delikatnie wymieszać.Formę do pieczenia 20 cm średnicy wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ciastem na wierzchu ułożyć połówki orzechów i piec w temp. 160st około 60 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.02.2016 11:26
super ciasto
monikaT83 20.01.2016 11:52
Ależ musi być pyszne to ciasto!
ada.la 19.01.2016 22:16
wygląda rewelacyjnie
norweska20 19.01.2016 22:07
wygląda kusząco
bertpvd 19.01.2016 20:43
ale to ciasto musi być pyszne
Janina 19.01.2016 20:40
Świetne ciasto;))
IKrakowianka 19.01.2016 20:30
super ciasto :)
Wiktoria29 19.01.2016 20:08
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak