Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 3 szt
cukier 1 łyzka
wódka 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechówka

Orzechy wraz z zieloną, zewnętrzną łupiną pokroić na małe paseczki i wsypać do szklanego naczynia. Zalać wódką, szczelnie zamknąć i pozostawić na 6 tygodni. Po tym czasie płyn znad orzechów zlać do innego naczynia przez lejek z watą. Orzechy zasypać cukrem i pozostawić aż do rozpuszczenia cukru. Powstały syrop wlać przez lejek z watą do poprzednio odlanego trunku i dobrze wymieszać. Pozostawić do sklarowania, potem znów przelać przez lejek z watą do butelek w których wódka będzie przechowywana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak